Vandaag heeft Sauber Holding AG, de moeder van het Sauber F1 team bekend gemaakt, dat Longbow Finance SA de aandelen van Peter Sauber en Monisha Kaltenborn heeft overgenomen

Sauber verklaart, dat het Longbow’s plan is om de zaken bij Sauber te stabiliseren en weer competitief en succesvol te worden.

Sauber zegt ook, dat de overname bedoeld is om het merk Sauber en de activiteiten van de Saubergroep te continueren en uit te breiden.

Er gaat volgens Sauber niets veranderen aan de naam en het bedrijf.

Peter Sauber zal zich volledig terugtrekken als voorzitter van de raad van commissarissen en wordt opgevolgd door Pascal Picci als voorzitter van de holdingmaatschappij.

Monisha Kaltenborn zal als lid van de raad van bestuur aanblijven en tevens CEO en teambaas blijven.

Picci: de president van Longbow: Als Zwitsers bedrijf zijn wij heel trots een dergelijk top-technologisch en innovatief bedrijf te verwerven.

Kaltenborn: We zijn heel gelukkig dat we Sauber in de top van de autosport kunnen handhaven met de overname door Longbow. We zijn er zeker van, dat Longbow de juiste partner is voor Sauber en ons in staat zal stellen om weer competitief en succesvol te zijn in de Formule 1.
Voorts zal de overname ons in staat stellen onze kennis en kunde om te zetten in commerciële waarde.
Deze transactie is het beste wat we te bieden hebben voor onze medewerkers, onze partners en leveranciers, voor ons kantoor en voor de autosport.
We zijn Longbow dankbaar omdat ze waarde hechten en geloof hebben in onze competenties, doelmatigheid en capaciteiten. We kijken uit naar een nieuwe en uitdagende tijd!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!