Nog voor de offici�le presentatie, die morgen plaats zal vinden in Valencia, heeft Sauber al een tipje van de sluier opgelicht als het gaat om de nieuwe wagen. Vandaag kwamen al de eerste foto’s van de nieuwe wagen, de Sauber C24, naar buiten.

Technisch directeur Willy Rampf:

“De nieuwe technische reglementen zorgen er voor dat we speciale aandacht aan de aerodynamica hebben besteed. Uit ervaring met de C23 weten we wat de invloed is van de sidepods en het achterbodywork op de aerodynamica. Daarom hebben we ons geconcentreerd op deze gebieden. De nieuwe wagen is compacter en harmonieuzer geworden.”

De nieuwe Sauber zal ook dit jaar weer voorzien zijn van een Ferrari krachtbron, nog altijd beplakt met het label van hoofdsponsor Petronas. De grote verandering zit hem echter in de banden. Afgelopen winter stapte het Zwitserse team namelijk over van Bridgestone naar Michelin.

Peter Sauber:

“We verwachten een aanzienlijke verbetering dankzij deze overstap. De eerste positieve resultaten konden we vorig jaar al zien tijdens de tests.”

Vrijdag en zaterdag zal Felipe Massa achter het stuur kruipen, de zondag is gereserveerd voor Jacques Villeneuve.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter