De Zwitsers verlieten Monaco met veel ‘hoofdpijn’. Het lager ingeschatte Marussia claimde de punten die eigenlijk in handen waren van Sauber, maar de Mexicaan Gutierrez verspeelde deze kans door zijn auto te beschadigen in Racasse.

Esteban geraakte te dicht bij de vangrails en reed zijn band rechtsachter lek. De Sauber spinde en kon niet meer op eigen kracht wegrijden. Gutierrez verloor ook de kans om te laten zien dat hij overeind zou kunnen staan tegenover Sutil.

Ook Adrian Sutil viel uit door eigen toedoen. De Duitser kwam uit de tunnel en maakte een remfout, waardoor hij de achterkant van de C33 verloor. Desondanks claimt teambaas Kaltenborn dat er progressie zou zijn geboekt.

Uw scribent vindt dat een opvallende opmerking, want de Sauber C33 zou nog altijd te zwaar zijn, ondanks alle ontwikkelingen. Sauber loopt hier tegen een grens aan, doordat zij zich geconfronteerd ziet met geldgebrek.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!