Het enige team dat deze jaargang nog geen punten heeft gescoord is Sauber. Ook na het weekend in Mexico bleef de teller op 0 punten staan.

Dat team Sauber geen hoogvlieger is was voorafgaand aan dit seizoen wel bekend. Het team kampte dit jaar en vorig jaar met financiële problemen, denk nog maar eens terug aan de soap rond Giedo van der Garde. Hij moest uiteindelijk het veld ruimen, ondanks een contract voor 2015, voor twee rijders die meer financiële middelen met zich meebrachten.

Die twee rijders van destijds, Ericsson en Nasr, zitten nog steeds achter het stuur van de blauw-gele bolides. Het levert Sauber tot nog toe geen punten op, al was Ericsson in Mexico erg dichtbij.

Nadat hij in de eerste ronde in aanraking was gekomen met Pascal Wehrlein ging hij min of meer gedwongen de pits in. Hij ruilde zijn gele soft banden in voor de medium variant en koos voor een uitdagende strategie. De rest van de race kwam hij namelijk niet meer in de pits om van banden te wisselen.

Maar liefst 69 rondes hielden de banden het vol, het leverde Ericsson een elfde plaats op. Een prima prestatie van de Zweed. ‘We kwamen dicht bij de punten, maar niet dicht genoeg. Toch kunnen we tevreden zijn en veel positieve dingen meenemen van dit weekend, het is duidelijk dat we de juiste kant op gaan.’

Felipe Nasr hield het 49 rondes vol op het medium compound, waarna hij op de supersoft variant de race uitreed. Hij eindigde op de vijftiende plaats.

Zo wist Sauber dus wederom geen punt te behalen en staat het nog steeds laatste in het constructeurs kampioenschap, achter Manor met 1 punt. Met nog maar twee races te gaan zijn er nog maar weinig mogelijkheden om van die hatelijke 0 af te komen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!