Nadat eerder al bekend werd dat de Zwitserse renstal in acute financiële nood verkeerde is er goed nieuws! Een consortium van drie Russische bedrijven lijkt het team van Monisha Kaltenborn van de ondergang te behoeden. In een eerste statement laat het team weten; Dat door deze samenwerking een solide basis wordt gelegd om de competitiviteit voor de lange termijn te verhogen.

Nadere details met betrekking tot deze samenwerking zullen in een later stadium bekend gemaakt worden. Inmiddels is wel al duidelijk dat de line-up van Sauber voor 2014 in ieder geval één wijziging zal kennen. De jonge Rus Sergey Sirotkin (17 jaar), momenteel uitkomend in de World Series by Renault lijkt voor komend seizoen het meeste aanspraak te maken op een racestoeltje bij het team. Sirotkin zal derhalve per direct deel uitmaken van Sauber’s talentenprogramma.

Robin Frijns zal het nieuws met gemengde gevoelens hebben ontvangen. Het team is gered maar zijn kansen om daadwerkelijk in 2014 aan de start van een Grand Prix te staan lijken met deze deal verder geslonken…..