Robin Frijns krijgt bij zijn zoektocht naar een racestoeltje hulp van Sauber. De Nederlander is dit jaar test- en reservecoureur bij het Sauber F1 Team.

Het is ook voor ons van belang dat Robin dit jaar racet, vertelt Peter Sauber. De meest logische stap zou volgens Frijns zelf GP2 zijn. Het probleem is echter dat ik geen geld heb, weet ook Frijns. Vorig jaar kon ik de World Series rijden door het geld dat ik gewonnen had door kampioen te worden in de Formule Renault 2.0, aldus de Limburger.

Frijns kan op weinig kilometers rekenen bij Sauber. Het was voor ons van begin af aan duidelijk dat hij niet op vrijdagen in actie zou gaan komen, zegt Peter Sauber tegen het Duitse SpeedWeek. Maar tegelijkertijd is het wel in ons belang dat Robin in 2013 ergens racet zodat hij zichzelf scherp kan houden, aldus Sauber. Het team van Sauber kijkt nu wat de mogelijkheden zijn om Frijns in 2013 toch ergens te laten racen.

Peter Sauber lijkt overigens een fan te zijn van de talentvolle Nederlander. Wat mij zo aanspreekt in Robin is dat hij er altijd vol voor gaat. In elke klasse waarin hij heeft gereden heeft hij een race gewonnen. Robin is een erg groot talent en ik ben blij dat wij hem in ons team hebben, vertelt een trotse Peter Sauber.

Leave a Reply

Your email address will not be published.