De Zwitserse krant Blick meld dat Giedo van der Garde dit weekend helemaal niet voor Sauber aanwezig is in Abu Dhabi. Wij schrijven al eerder dat Sauber Van der Garde passeerde in de eerste vrije training voor de Chinees Fong.

Het management van de Nederland overweegt nu juridische stappen te ondernemen tegen Sauber. Sauber zou door het passeren van Fong eerder gemaakte afspraken geschonden hebben. Van der Garde zou namelijk in de eerste vrije training rijden.

Teambaas Monisha Kaltenborn is het hiermee niet eens en is volgens Blick helemaal klaar met de Nederlander en zijn management. Kaltenborn zou daarom opdracht hebben gegeven om de paddock-passen van Van der Garde en zijn management in Abu Dhabi te blokkeren. Van der Garde liet eerder via Twitter weten naar Abu Dhabi af te reizen maar is nog niet in de paddock gezien. Normaal gezien zou Van der Garde alle sessies doorbrengen in de pitbox van Sauber.

Overigens laat ook het management van Adrian Sutil het er niet bij zitten, ook zij willen juridische stappen ondernemen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter