Giancarlo Fisichella is volgend seizoen bereid om bij een kleiner team te rijden, maar dan liefst wel een team dat hem in 2005 aan een groot team kan linken.

We hebben hier op F1 Pits reeds vermeld dat de Italiaan in gesprekken zou verwikkeld zijn met het team van Peter Sauber, woensdag heeft Fisichella zelfs een bezoek gebracht aan de vestiging in Hinwill van Sauber.
Giancarlo maakt bewust de keuze om bij Sauber binnen te geraken, het Sauber team heeft als motorleverancier Ferrari en naar alle verwachtingen zou dit in 2004 ook het geval kunnen zijn.

Daarmee is de link vlug gelegd, via Sauber zou Fisichella willen doorstoten naar Ferrari.
Giancarlo Fisichella:

“Als ik bij Sauber zou rijden en het er goed van afbreng, dan misschien.”


Fisichella maakt er dan ook geen geheim van dat hij het Jordan team wil verlaten omdat hij gefrustreerd is door de prestaties van de Jordan bolide.
Als men hem vraagt waarom hij denkt dat Sauber een tussenstation kan zijn voor Ferrari geeft hij dit als antwoord:

“Misschien willen ze wel zien hoe ik het er van afbreng tegenover een andere piloot.
Ik wil gewoon een goede wagen om mijn talent te tonen.”

Toch moeten we dit seizoen vaststellen dat ook het Sauber team in een dip zit, maar dat verontrust de Italiaan niet en zegt dat het afhangt van welke motor ze volgend kunnen krijgen van Ferrari.
Tot nu toe heeft Fisichella altijd ontkent dat er een link is tussen hem en Sauber en zegt dat ieder team op zijn lijstje staat, tenminste als ze hem bij een topteam zouden kunnen onderbrengen.

Volgend jaar bestaat de mogelijkheid dat Mercedes motoren zou kunnen leveren aan de teams die interesse hebben, laat het nu juist dat zijn wat Jordan aan het bespreken is met Mercedes.
Als dit het geval zou zijn dan zou Fisichella snel overhaalt zijn om bij Jordan te blijven.

 

“Misschien als Mercedes de leverancier kan worden, dan ja. Maar dan wel alleen als er een mogelijkheid is om bij McLaren te rijden in 2005,”

aldus de Italiaan.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter