Slecht nieuws voor zij die dachten dat Takuma “crash” Sato zijn wilde haren verloren had. Vorige week deed de Japanner zijn reputatie als roekeloze rijder alle eer aan toen hij veel te laat remde tijdens de GP van Europa. Het briljante manoeuvre op Rubens Barrichello bezorgde hem een onaangekondigd bezoekje aan de pits, net voor hij moest opgeven met een motorprobleem.

Sato heeft naar eigen zeggen geen spijt van de beslissing en zou ze opnieuw nemen mocht hij in een zelfde situatie komen.

“Ik dacht eerst dat het team ging zeggen dat derdes voldoende was, maar toen kwam Jock op de radio en zei: Go for it!. Dat was een zeer leuk moment. Ik zag het gat en ging ervoor. Ik weet het niet, maar het lijkt me alsof dat hij verrast was dat ik daar was. Duikend naar een Ferrari. Ik zou het opnieuw doen mocht ik de kans krijgen.”

Rubens Barrichello is dus gewaarschuwd. De Braziliaan omschreef het inhaalmanoeuvre van Sato achteraf als “amateuristisch” en mocht hij even gewacht hebben was de Japanner voorbij hem geraakt.

 

“Het is spijtig dat ik dit moet zeggen, maar ik denk dat het een beetje te amateuristisch was van Sato. Hij zat niet in een positie om iets te proberen. Hij kwam langs de zijkant, en ik zag de neus waardoor ik nog kon uitwijken.”

“Hij kon me wat later inhalen, hij was snel genoeg, maar dat moest niet in die ronde. Hij was niet in een goede positie die ronde.”

Opgepast dus voor de kleine Japanner in de BAR F1 bolide.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter