Takuma Sato wil zijn laatste race voor BAR-Honda in schoonheid eindigen. Satu zit voorlopig nog zonder team voor volgend seizoen, aangezien Rubens Barrichello naar BAR verhuist en Jenson Button een verlengd verblijf bij BAR verkiest boven een verhuis naar Williams.

In de paddock wordt verteld dat Sato veel kans maakt om bij het mysterieuze elfde team te komen, waar Honda motoren aan zou leveren. Daar zijn echter nog geen concrete plannen van geweten, dus Sato zal zich zeker nog een laatste maal in de kijker willen rijden bij de andere teams. Sato slaagde er tot nu toe in om 1 punt te veroveren.

F1 Takuma Sato “Ik wil absoluut sterk voor de dag komen in mijn laatste race voor BAR Honda. Shanghai is een indrukwekkend circuit en de faciliteiten zijn ongelooflijk. Vorig jaar had ik hier een goede race, dus ik verwacht er veel van. Bovendien hadden we de afgelopen maand enkele goede tests, zodat we over een snelle wagen zouden moeten beschikken.”

Om zijn aspiraties kracht bij te zetten krijgt Sato de beschikking over de nieuwste specificatie van de Honda V10.

Takuma Sato heeft zich dit seizoen geen goeie reputatie aangemeten bij zijn collega’s. Stond hij voordien al bekend als wildebras, dan heeft hij nu zeker de naam van brokkenpiloot. Zijn crashes met Schumacher (Belgi�) en Jarno Trulli (Japan) zijn hem niet in dank afgenomen.

Wat is uw mening over Takuma Sato? Klik hier en post uw mening op het forum, net als zovele andere Formule 1 fans.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter