Gisteren moest de tweede trainingssessie stilgelegd worden na een crash tussen de Braziliaan Felipe Massa en de Japanner Takuma Sato. De twee raakten elkaar en vlogen aan het einde van het rechte stuk van de baan, bij een topsnelheid van 345km/uur. Gelukkig kwamen ze tot stilstand vooraleer ze iets raakten. “Normaal gezien is het vrije training, dus minder je vaart en neem je niet zulke risico’s. Maar dat deed hij niet. Elke race doet hij zoiets�elke race. Ik denk dat de FIA eens moet ingrijpen. Ik reed normaal rond, maar hij niet.”

Takuma Sato werden na de sessie bij de Stewards of the Race geroepen voor een uitleg, maar hij kwam er met een waarschuwing vanaf. Toen hij daar buitenkwam kreeg hij nog een ongeduldige David Richards, zijn teambaas, tegen zich op. De Japanner was al eens aangesproken door de Engelsman, na zijn spin in de kwalificatiesessie vorige week in Canada.

 

“Ze doen maar,” zei een nonchalante Sato. “Felipe ging breed door de bocht en ik kon hem inhalen op de banking. Bovendien kreeg hij blauwe vlaggen, en dacht ik ‘ok, ik kan hem voorbij’. Maar dat dacht hij niet, op het einde stuurde hij gewoon in en raakten we elkaar.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter