Takuma Sato haalde zondag zijn eerste podiumplaats, iets dat “al lang aan het komen was”

volgens David Richards. Dat was een van de BAR-baas zijn uitspraken, die vol lof waren na Sato’s prestatie in Indianapolis.

“Ik zie snelheid en intelligentie,” ging de Brit verder, “hij leert snel. Je mag niet vergeten dat hij nog maar zes of zeven jaar races rijdt. Hij zal nu sneller evolueren dan eender welke coureur in de paddock.”

Richards’ uitspraken zijn een beetje opmerkelijk, nadat hij de Japanner

“een beetje duur”

vond. Daarmee verwees hij naar de botsing die hij op vrijdag had met Felipe Massa, en ook op de andere crashes van de Japanner dit seizoen. Of niet te vergeten zijn zware klap in Oostenrijk 2002, toen hij in een Jordan gespietst werd door de Sauber van Heidfeld met een snelheid van 300 km/u.

Maar Richards was niet de enige vol lof aan het adres van Sato. Otmar Szafnauer, de vice-voorzitter van Honda, hoopt dat Takuma Sato

” de eerste Honda-zege brengt van een nieuw tijdperk. Het kan gebeuren in 2004. Hopelijk laat dit de speculaties verdwijnen dat Sato’s rijstijl de oorzaak is dat er vele Honda-motoren worden opgeblazen. Want dat is niet zo en dat bewees hij op zondag.”

Honda’s laatste zege is geleden van 8 november 1992, toen Gerhard Berger in zijn McLaren-Honda de Grand Prix van Australi� won. Tussen die tijd en 2000 was er geen fabrieksmotor van Honda meer te zien op een Formule 1-circuit.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter