Een verstoorde werkrelatie is de oorzaak geweest van de breuk tussen Nelson Piquet en Renault, dat is althans de mening van Fernando Alonso. De Braziliaan wordt vanaf komend weekend vervangen door Romain Grosjean. Tussen Piquet en teambaas Flavio Briatore waren al langere tijd spanningen.

De afgelopen weken bestookten de twee elkaar dan ook in de media. Piquet claimde daarbij het te moeten stellen met minder materiaal als teamgenoot Alonso. Laat ik voorop stellen dat de wagens altijd gelijk waren. Daar zat echt geen verschil in, zo meent de 27-jarige Spanjaard. Het is duidelijk dat het is misgegaan op het menselijke vlak. Ik denk dat hij elders nog wel een nieuwe kans zal krijgen om zijn talenten te laten zien in de F1, aldus Alonso.

Ondertussen maakt Grosjean zich op voor zijn F1 debuut. Ondanks dat Piquet de problemen bij Renault neerlegt, beschouwt de Fransman dit als zijn grote kans. Er zal veel van me verwacht worden. Ik moet laten zien dat ik op de grid thuishoor. Flavio Briatore stelt natuurlijk hoge eisen. Maar dat hoort erbij. Je bent nou eenmaal nooit ergens zeker van in de Formule 1, aldus de 23-jarige Grosjean.

By peter