Carlos Sainz kijkt enorm op tegen landgenoot Fernando Alonso. De Spanjaard is dan ook van mening dat de beproeving die het seizoen 2015 voor zijn collega van McLaren was een goede les voor hemzelf is. Hij kon bij Alonso afkijken hoe een tweevoudig wereldkampioen omgaat met tegenslag.

Sainz vertelde aan Autosport: Alonso is een zeer goed rolmodel voor mij. Hij bevindt zich momenteel in een moeilijke fase, dus het is interessant om te zien hoe hij daar op reageert, hoe hij zichzelf motiveert en hoe hij deze situatie tegemoet treedt. Het is boeiend om dat te volgen, om te observeren hoe hij zich houdt en daar van te leren.

Vorig jaar was een leerzame ervaring. Fernando hoeft me niet te adviseren, hij weet dat ik altijd naar hem kijk en in me opneem wat hij doet. Hij komt niet naar me toe met tips of iets dergelijks. We praten wel, in het voorbij gaan en bij de rijdersparade. Zelfs daar leer ik van. Hij houdt me een spiegel voor, hoe zie ik mezelf en wat moet ik nog verbeteren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!