Carlos Sainz deed enkele opmerkelijke uitspraken tegen de Spaanse televisie na afloop van de race gisteren.

Het ziet ernaar uit, dat zowel Red Bull als Carlos Sainz zelf afkoersen op een verlenging van zijn verblijf bij Sudería Toro Rosso, het lijkt de beste optie voor beide partijen.

Er zijn geruchten dat Ferrari en Renault aan hem trekken en ook Force India zou een optie voor een switch zijn, maar desgevraagd geeft Carlos Sainz zelf aan dat het allemaal in Faenza zo verkeerd nog niet is:

Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij Toro Rosso, zegt Sainz tegen de Spaanse televisie. Maar de dingen moeten wel een stap beter als we inderdaad voor de vijfde plek in het constructeurskampioenschap willen gaan. Zoals in Bakoe gaat het niet zoals het moet. Beide Toro Rosso’s vielen uit tijdens de Grand Prix van Europa.

In de ochtenduurtjes voor de race in Bakoe afgelopen zondag, is aan Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso gevraagd hoe het zat met Sainz in 2017. Zijn antwoord was, dat die beslissing bij Red Bull ligt.

Red Bull teambaas Christian Horner zou in Bakoe gezegd hebben: Er komt een aankondiging binnen enkele dagen

Dat is overigens zeer opmerkelijk gezien de bewering in Bahrein van Helmut Marko, dat hij alles met betrekking tot de rijders en de motoren bekend zou maken tijdens de Grand Prix van België; In Spa vertel ik alles!

Inmiddels is Max Verstappen gewisseld met Daniil Kvyat, is er bekend gemaakt dat beide teams (Red Bull Racing en Scudería Toro Rosso, red.) in 2017 met Renaultmotoren zullen rijden, is Daniel Ricciardo bevestigd tot en met 2018 en nu komt dan dus de aankondiging dat er nieuws komt over de rijders bij de Scudería uit Faenza.

De persconferentie in Spa-Francorchamps zal wel niet zo lang hoeven duren.

Sainz zelf, op de vraag of het klopte dat Red Bull hem in de voorraadkast wil houden bij STR voor de komende jaren: Laat degenen die die beslissing moeten nemen de knoop maar zo snel mogelijk doorhakken. Ik kan niet anders dan afwachten. Intussen doe ik alles wat ik moet doen van mijn kant. En dan zien we wel of er een overeenkomst komt of niet.

Scudería Toro Rosso is vast van plan vijfde te worden in het kampioenschap voor teams dit jaar en de grote concurrent voor die plek is Sahara Force India.

Sergio Perèz scoorde twee keer podium tot nu toe dit jaar.

Sainz: De harde werkelijkheid is, dat Force India op een ander niveau acteert dan wij tot nu toe. Wij moeten gewoon blijven knokken en blijven verbeteren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.