In Sochi werd de derde training vroegtijdig afgebroken na een horrorcrash van Carlos Sainz op een klein half uurtje van het einde. Rosberg zette tot het voorval de snelste tijd neer, voor Bottas en Hamilton.

De medische staff en de marshalls zijn lang bezig geweest met het bevrijden van Carlos Sainz uit zijn bolide. Pas een klein half uurtje na de crash kwamen de eerst beelden van Carlos Sainz die in een ambulance werd gezet in een draagberrie. De Spanjaard was bij bewustzijn en stak een duim omhoog, maar was aanzienlijk toegetakeld door de klap.

Kort daarop werden beelden vrijgegeven van de impact zelf. Sainz verloor de achterkant van de wagen bij het aanremmen naar bocht 13 en ging met zijn neus de muur in. De linkerkant van zijn wagen was daarbij compleet aan gort gereden en ging de Spanjaard vervolgens rechtdoor en bijna zonder enige remkracht de uitloopstrook op en recht de muur in. De Tecpro muur die voor de betonnen omheining stond werd daarbij helemaal verwoest.

Het is nu wachten op nieuws over de exacte toestand van de Spanjaard.

Update 13:31

Toro Rosso laat weten dat Sainz is afgevoerd naar ziekenhuis Sochi nummer 4. In eerste instantie is Sainz onderzocht in het medisch centrum op het circuit. Sainz is bij kennis en zal in het ziekenhuis verder onderzocht worden.

Over de oorzaak van de crash doet Toro Rosso nog geen uitspraken, deze wordt nader onderzocht.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!