De sponsors van autocoureur Jos Verstappen onderhandelen zelf met enkele renstallen voor een plaatsje in de Formule 1. Huub Rothengatter, de manager van de Limburger, wordt daarbij overgeslagen.

Het besluit is genomen toen onlangs Jaguar niet Verstappen maar de Oostenrijker Christian Klien contracteerde als tweede man naast de Australi�r Mark Webber.

“We zijn bij Jaguar verslagen door de grote olifant’‘, verklaarde Michel Perridon van Trust, een van de vier sponsors van Verstappen. Met de grote olifant bedoelde de ambitieuze geldschieter de sponsoring door Red Bull die de 20 jarige Klien meebracht naar Jaguar. Dat bedrag zou 45 miljoen euro zijn voor drie seizoenen. Daar konden Trust, Muermans, Halfords en Wilux gezamenlijk niet tegenop.

Van de diensten van Rothengatter in de sponsorbesprekingen met renstallen in de Formule 1 wordt geen gebruik meer gemaakt. De manager uit Laren behartigt nog wel de rijdersbelangen van Verstappen. “Ik ben nog steeds de manager van Jos’‘, aldus Rothengatter, “ik sprak Jos vandaag nog en hij zei ook dat ik nog steeds zijn manager ben’‘.

Rothengatter zei te kunnen billijken dat sponsors als Trust zelf besprekingen voeren. “Ik heb daar helemaal geen moeite mee. Prima zelfs. Het is hun zuur verdiende geld en ik kan me heel goed voorstellen dat zij precies willen weten wat zij ervoor terugkrijgen. In het verleden heeft Orange ervoor gezorgd dat Jos terugkwam in de formule 1, bij Arrows. Orange onderhandelde ook zelf met de renstal. Er is nu heibel ontstaan die ik niet begrijp. Voorheen onderhandelde ik met renstallen over de condities voor Jos. Toen waren het contacten en besprekingen voor Jos vanwege zijn kwaliteiten als rijder. Dit jaar moesten we voor het eerst sponsoring meenemen om Jos te kunnen laten rijden. Voor de komende tijd is dat ook het geval.’‘

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter