Paul Stoddart, de teambaas van Minardi, heeft laten weten dat hij met open armen geld zou ontvangen van de Russische biljonair Roman Abramovich. Abramovich is een oliemagnaat die reeds 150 miljoen pond in de Engelse voetbalclub Chelsea heeft gepompt.

Stoddart zou heel graag een gelijkaardige investering in het Minardi team zien. Formule 1 is nog een onaangeroerde markt in Rusland, zodus dringt Stoddart Abramovich erop aan om zich te mengen in de autosport, zijn tweede passie na voetbal.

“Je mag ons volledig opkopen,” schreeuwde Stoddart uit in The Sun. “We hebben iemand nodig die een deftig kapitaal in het team kan pompen. Minardi staat nu misschien helemaal achteraan de grid, maar het enige dat ons in de weg staat om vooruitgang te boeken, is een gebrek aan geld.”

Stoddart ontmoette Abramovich toen de Rus een bezoek bracht aan de GP van Europa, alwaar hij een rondleiding kreeg in de garage van Minardi.

 

“Ik ontmoette Abramovich met de GP van Europa en vond het een aardige kerel,” voegde Stoddart er aan toe. “Hij bracht een lange tijd door in onze garage en we regelden dat zijn zoontje in de cockpit kon zitten bij een pitstoptest voor de mecaniciens. We babbelden ook over Formule 1 en hij had blijkbaar veel interesse in de sport.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter