Rubens Barrichello heeft nog geen lichte vorm van paniek opgelopen door de slechte testtijden van Ferrari in Valencia. Het team zette deze week hun “interim” wagen in, de F2004M, en tot nu toe lijkt die wagen een stuk trager te zijn dan die van de concurrentie.

Een voorbeeld: Rubens zette gisteren een tijd neer van 1:11.130, meer dan twee seconden trager dan Kimi Ra�kkonen’s tijd in de MP4-20.

Volgens Barrichello heeft dat te maken met het feit dat Ferrari amper test in Valencia, het duurt dan ook langer om een goede set-up te vinden.

“De andere teams testen hier constant, dus weten zij wat soort band nodig is. Wij testen hier veel minder, en net zoals alle andere Bridgestone teams moeten we voorzichtiger zijn in onze bandenkeuze.”

“Als we 20 rondes onder de loep nemen, in plek van eentje dan staan weer goed voor. We zijn van in het begin competitief.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *