Rotterdam Racing zal dit jaar zonder hoofdsponsor Bavaria op 26 augustus in Rotterdam plaats vinden. Rotterdam Racing en Bavaria hebben na 6 jaar samenwerking besloten niet met elkaar door te gaan.

Na de eerste editie in 2005, Monaco aan de Maas geheten, is Bavaria sinds 2006 als hoofdsponsor betrokken geweest bij het evenement. Samen met Bavaria hebben we het evenement de afgelopen jaren verder uitgebouwd tot één van de grootste evenementen van Nederland, aldus Herman Vaanholt. Vaanholt is met Robert Heilbron oprichter van Rotterdam Racing en initiatiefnemer en organisator van het City Racing evenement.

Peer Swinkels, directielid van Bavaria, licht toe: De afgelopen zes jaar hebben we een bijzonder goede samenwerking gehad met Rotterdam Racing en hebben we het evenement ieder jaar weer naar een hoger plan kunnen tillen. Bavaria City Racing Rotterdam is enorm succesvol geweest en heeft met de wisselende programmering en demonstraties van de top van de autosport het publiek jarenlang weten te boeien. De aanwezigheid van Scuderia Ferrari en Mercedes GP Petronas afgelopen jaar was absoluut de kers op de taart. Bavaria kijkt nu uit naar mogelijke nieuwe steden waar Bavaria City Racing een frisse, nieuwe belevenis kan bieden

Vaanholt geeft aan dat er gesprekken gaande zijn met potentiële sponsors en benadrukt dat de fans en huidige sponsors niet hoeven te vrezen dat het evenement niet doorgaat. We vinden het best jammer dat we na zes mooie jaren niet met elkaar verder gaan, maar het biedt voor veel andere partijen een uitstekende mogelijkheid om in te stappen. We gaan ons nog meer richten op duurzaamheid en nieuwe technologische ontwikkelingen. Wij gaan dan ook graag het gesprek aan met bedrijven die dit samen met ons ondersteunen

Zondag 26 augustus 2012 valt wederom in de vakantieperiode van de Formule 1, tussen de Grand Prix van Hongarije en België. De organisatie is verheugd de datum definitief bekend te kunnen maken en kan nu concrete afspraken gaan maken met de teams en coureurs. Afgelopen editie waren circa 600.000 bezoekers getuige van de demonstraties van onder andere Scuderia Ferrari, Mercedes AMG Petronas en Robert Doornbos.

By peter