Afgelopen testdagen zagen de niet alleen WRC-kampioen Sébastien Loeb rondjes rijden in een Red Bull Formule 1-wagen, in Italië mocht ook MotoGP-recordhouder Valentino Rossi nog eens plaats nemen achter het stuur van een Ferrari. De Italiaan liet voordien al weten dat hij “nog minstens vijf jaar op de motor zal zitten”. Met de hele Ferrari-familie aanwezig op het circuit reed Rossi opmerkelijke rondetijden. Voor de gelegenheid kreeg de Italiaan ‘zijn’ nummer 46 op de wagen, zijn rondetijden waren amper anderhalve seconde trager dan de tijden van Kimi Räikkönen in de zomer toen het veel warmer was.

Dat merkte ook teambaas Stefano Domenicali op: “Zijn fysieke voorbereiding op deze dagen was uitstekend, hoewel het voor hem enkel plezierrondjes zijn. Rossi zou een hele goeie Formule 1-coureur zijn geweest, het is jammer dat hij een andere weg gekozen heeft.” Voor het oog van enkele honderden tifosi reed Rossi 1’22.5, vergeleken met Räikkönen’s 1’21.070 enkele maanden terug. “Ik ben heel tevreden dat ik deze kans heb gekregen,” verteld een dolblije Rossi.

Tot vandaag is John Surtees de enige coureur die zowel op twee als op vier wielen de wereldtitel pakte. Als viervoudig Moto-kampioen werd hij in 1964 kampioen voor Ferrari. Veel supporters dromen stilletjes dat ook Rossi dat zou doen, maar dat hij diezelfde weg zal bewandelen is naar eigen zeggen vrijwel uitgesloten.

By peter