Alexander Rossi is per direct aangesteld als reservecoureur van het Marussia F1 Team. Naast zijn Formule 1- activiteiten zal Rossi ook blijven deelnemen aan het GP2-kampioenschap.

De 22-jarige Rossi was de afgelopen 2 jaar test – reservecoureur bij Caterham maar werd daar na de overname van het team aan de kant gezet. Rossi stelt dit jaar tot op heden teleur in het GP2, hij wist pas 12 punten te scoren en staat daarmee 16e in het kampioenschap. Rossi stelde zich dit jaar als doel om de titel te pakken. Afgelopen week reed hij in Duitsland voor het eerst voor Campos, daarvoor maakte hij deeluit van het Caterham GP2-team.

Ik ben blij dat ik nu deel uitmaak van het Marussia F1 Team, aldus Rossi. Ik voelde me er al meteen thuis. Ik zal al bij het team zijn in Hongarije om me voor te bereiden op de rest van het seizoen. Mijn doel blijft Formule 1 rijden, dit jaar zal ik al enkele vrije trainingen voor mijn rekening gaan nemen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter