Valentino Rossi, de 3-voudige Italiaanse motorkampioen, heeft laten weten dat hij in de nabije toekomst niet in een Formule 1-wagen zal rondrijden. Hiermee reageert hij op de interesse van Ferrari om een testsessie af te werken.

De 24-jarige Italiaan werd afgelopen weekend voor de derde opeenvolgende maal wereldkampioen op de motor, tijdens de Grand Prix van Maleisi�. Daarmee veroverde hij tevens zijn vijfde wereldtitel, hij won reeds het 125cc-kampioenschap in 1997 en het 250cc-kampioenschap in 1999. Dat neemt niet weg dat hij niet blij of ge�nteresseerd is in het aanbod, maar hij ziet zichzelf binnen de 2 tot 3 jaar geen Formule 1-bolide besturen.

“Het is misschien mogelijk in de toekomst, maar het is niet gemakkelijk om een Formule 1-wagen te besturen,” vertelde Rossi vandaag in Australi�.

“Ik zal geen Formule 1 rijden in de komende 2-3 jaar. Het is allemaal nieuw voor mij, het is een ander verhaal.
Ik ben blij met het aanbod van Ferrari. Toen ik het bericht hoorde dacht ik ‘ah, heel leuk’, maar ik weet niet wanneer het mogelijk is.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter