Valentino Rossi, meervoudig wereldkampioen in de MotoGP klasse, wil in 2007 zijn debuut maken in de F1.

De Italiaan zijn contract bij Yamaha loopt tot aan het einde van het huidige seizoen, maar hij ging al akkoord met een verlenging van een jaar. ” Eind 2006 ben ik vrij, dus als ik een aanbod krijg om in een bolide te rijden, zal ik dit zeker overwegen “ aldus Rossi.

Rossi is heer en meester in de MotoGP. Hij won vorig jaar zijn vierde titel op rij in de zwaarste motorklasse. Dit seizoen won hij al de GP van China en Japan en leidt de WK stand. Rossi testte in 2004 al de Ferrari van Michael Schumacher en liet een zeer goede indruk na.

Indien Rossi inderdaad de overstap maakt, dan is hij de vierde wereldkampioen die de stap durft te zetten. John Surtees, Mike Hailwood en Johnny Cecotto gingen hem voor. Alleen Surtees slaagde erin om wereldkampioen F1 te worden, in 1964 met Ferrari.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!