Het is zo goed als zeker dat Rosberg volgend jaar de nieuwe teamgenoot van Webber wordt bij Williams. Dat schrijft het Engelse tijdschrift Autosport.

Dit jaar won Rosberg het GP2-kampioenschap en liet zich tijdens tests voor Williams opmerken. De offici�le bekendmaking zou niet lang meer op zich laten wachten.

Met een vroege bekendmaking van een tweede coureur wil Williams een herhaling van het scenario van dit jaar voorkomen. Toen werd Heidfeld pas op de teampresentatie als tweede coureur bevestigd, waardoor men in feite al een achterstand had opgelopen. Dit jaar wil Williams het beter aanpakken zodat Rosberg veel kan testen in de winter om optimaal voorbereid te zijn voor het nieuwe seizoen.

Rosberg zelf ziet alvast uit naar de strijd met zijn nieuwe teamgenoot: ” Zolang ik deze winter genoeg kilometers kan maken, moet het geen probleem zijn om naast Webber te rijden. Ik moet veel rijden zodat ik weet dat ik er klaar voor ben, maar ik heb er alle vertrouwen in.  “

Antonio Pizonnia valt net als vorig jaar naast de boot, ook toen was hij in de race om het tweede stoeltje maar dit ging naar Nick Heidfeld. Naar verluidt is hij niet alleen Williams in gesprek maar ook bij een aantal andere teams.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!