Na lang wikken en wegen heeft de FIA besloten Nico Rosberg en Mercedes een tien seconden time penalty te geven. Dit betekent dat Verstappen een plekje doorschuift naar de tweede plek. Rosberg eindigt nu als derde.

Rosberg krijgt de straf vanwege verboden radioverkeer. In de laatste ronden gaf Mercedes technische instructies door aan Rosberg omdat deze met versnellingsbakproblemen kampte, dit is volgens de reglementen verboden.

Het is de eerste keer dat de FIA een staf oplegt vanwege verboden radio verkeer. Christian Horner van Red Bull is meteen kritisch: Deze straf zorgt ervoor dat de teams de volgende keer een afweging kunnen maken om iets door te geven ten kostte van een tijdstraf. Beter een tijdstraf dan uitvallen.

Update 19:56
Mercedes heeft beroep aangetekend tegen de tijdstraf. Dit betekent dat de uitslag van de Grand-Prix van Groot Brittannië uren na de race nog steeds niet definitief is.
De FIA moet de zaak opnieuw bekijken. Het is niet bekend wanneer de FIA met een uitspraak komt.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.