Iedere coureur in de F1 droomt ervan om wereldkampioen te worden, voor nieuwkomer Nico Rosberg is dit niet anders. Rosberg vindt dat wereldkampioen altijd het doel moet zijn, wanneer je in de F1 rijdt.

” Mijn doel was om in de F1 te komen.  “ vertelt Rosberg aan de BBC. ” Eerst moet ik nog aan het team wennen, maar wereldkampioen worden is wat ik wil. “

In 1982 won vader Keke de wereldtitel. Hem verslaan is niet belangrijk, liet de kersverse Williams-coureur weten: ” Mijn vader hoef ik niet te verslaan, maar zelf de wereldtitel winnen is uiteraard mijn ambitie.  “

De jonge Duitser is erg gemotiveerd, hij kijkt enorm uit naar de strijd met teamgenoot Webber: ” Webber is ��n van de snelste coureurs in de F1. Het wordt een uitdaging om zo snel te zijn als hem, maar ik denk wel dat ik hem aankan. Maar ik moet deze winter wel nog aan mijn conditie werken.  “ aldus de jonge Duitser.

Naast de gebroeders Schumacher en Heidfeld wordt Rosberg de vierde Duitser op de grid in 2006.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!