Binnenkort zullen er eindelijk weer eens Formule 1-motoren te horen zijn op het Franse circuit Nevers de Magny-Cours. Dit alles komt door een initiatief van drie teams om een rookietest op Magny-Cours te organiseren. De driedaagse test is de terugkeer naar het circuit, dat het sinds 2008 zonder de Formule 1 heeft moeten stellen. Toen won Felipe Massa de race.

Het betreft het team van Massa, Ferrari, samen met Force India en Mercedes. Wie er zullen rijden is nog niet bekend, maar wat we wel weten is dat het zal gebeuren van 11 t/m 13 september. Dit is al de tweede rookietest van dit seizoen, na de test op Silverstone van eveneens drie teams (Williams, HRT en Marussia) een maand terug.

De hoge heren van het circuit, waar menigeen over klaagde, zien de rookietest als een eerste belangrijke stap, nadat het circuit al flink opgeknapt is. Ook is er een nieuwe snelweg richting het circuit aangelegd, om de bereikbaarheid, waar vaak over geklaagd is, te verbeteren. Tot nu toe was dat echter zonder resultaat: enkele pogingen om de Formule 1 terug te halen naar Magny-Cours mislukten en ook Paul Ricard bleek ongeschikt. Voorzitter Serge Saulnier: Ik vind het fantastisch dat ik dit nieuws bekend mag maken. Iedereen heeft als een paard gewerkt om het circuit weer geschikt te maken en we voldoen voor de komende vier jaar weer aan de eisen voor een Formule 1-race. De teams en coureurs kunnen de verbeteringen vast en zeker waarderen. Het is een geweldige kans om te laten zien dat we een goede race kunnen organiseren.

Alle goede bedoelingen van het circuit ten spijt, lijkt een plek voor volgend jaar niet realistisch. De kalender voor 2013 zit met 20 races al propvol.

By Luc

Leave a Reply

Your email address will not be published.