Dat de Honda-motor momenteel flink tekort schiet, is algemeen bekend. Het zou daarom in het voordeel zijn van de Japanners om een tweede team binnen te halen, maar volgens Bernie Ecclestone wordt die mogelijkheid tegengehouden door McLaren CEO Ron Dennis.

Red Bull zou al gesprekken hebben gevoerd met Honda die weldegelijk open lijken te staan voor een tweede team. Het past in de gepresenteerde plannen van Honda dat ze in hun eerste jaar aan één team motoren gingen leveren en in het tweede jaar de mogelijkheid van een tweede team zouden onderzoeken.

Op de één of andere manier heeft Ron Dennis een veto-recht bedongen, waardoor de Brit eventuele deals tussen Honda en de overige F1-teams kan tegenhouden. Ook Dennis is beducht voor Red Bull omdat ze een te grote concurrent zouden kunnen worden.

Het is de vraag of een overeenkomst tussen Red Bull en Honda nu definitief van de baan is.

Het verschil met Mercedes en Ferrari is dat McLaren niet de bouwer van de motor is. Het is logisch dat Ferrari geen recente motor gaat leveren aan een mogelijke concurrent, maar voor Honda is het juist van eminent belang om dat te doen. Zo kan er dan veel meer data worden verzameld en dat komt de motoren-ontwikkeling ten goede.

Als het aan Ron ligt gaat het absoluut niet gebeuren, dus ik weet niet hoeveel zijn veto waard is., aldus een immer cryptische Ecclestone.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!