Ron Dennis heeft duidelijk gemaakt dat hij niet zich niet kandidaat gaat stellen om Max Mosley op te volgen als FIA president. De 61-jarige Dennis legt met ingang van maart zijn functie als teambaas van McLaren neer. Die timing is perfect om tijd vrij te maken zodat Dennis Max Mosley, wiens vierde termijn als FIA baas deze zomer afloopt, zou kunnen vervangen.

“Het zou, ondanks een grote hoeveelheid aan zelfdiscipline, voor mij onmogelijk zijn om volledig onpartijdig te zijn. En dat is uiteraard wel nodig in die functie”, aldus Dennis in het Britse F1 Racing. “Ik denk dat het onmogelijk is voor een succesvolle ex-teambaas om deze functie in alle eerlijkheid uit te oefenen”. Sir Jackie Stewart is dezelfde mening toegedaan. De drievoudig wereldkampioen vindt dan ook dat de FIA een eventuele opvolger moet zoeken buiten de Formule 1 wereld. Voor Stewart zou voormalig Ferrari teamchef Jean Todt, die ook wordt genoemd als kandidaat, dus ook niet geschikt zijn. Een succesvol persoon uit het bedrijfsleven zou zijn voorkeur genieten.

De geruchten dat voormalig Royal Bank of Scotland baas sir Fred Goodwin in de markt zou zijn voor de functie worden echter tegengesproken, omdat Goodwin verantwoordelijk zou zijn voor de huidige problemen van de bank. “Dat zou een beloning zijn voor wanbeleid”, aldus de criticasters van Goodwin.