We blijven nog even bij Rokit en Williams.

De maker van onder andere mobiele telefoons ging begin 2019 het avontuur aan met het Britse raceteam van Sir Frank Williams.

Het werd geen succes, ondanks alle gegenereerde aandacht voor onder andere de herintredende Robert Kubica. Diezelfde Pool scoorde het enige puntje voor de vermaarde renstal, hoewel Kubica werd gedecimeerd door de snelheid van jongeling George Russell.

Desondanks verlengde Rokit het sponsorschap tot en met 2023. De verbazing was dan ook groot toen Williams afgelopen maand aankondigde dat zij haar titelsponsor de deur wees.

Het contract was naar verluidt 25 miljoen dollar waard, maar Rokit zou nu niet meer over de brug willen komen.

Williams zou daarom juridische stappen overwegen en leggen een claim van maar liefst 100 miljoen dollar bij het bedrijf neer. Het financieel in zwaar weer verkerende Williams liet ook weten dat het openstaat voor geïnteresseerde investeerders.

Nu lijkt het erop dat Rokit op het punt staat een sponsorcontract te tekenen met de motorleverancier van Williams, Mercedes!

Het is niet de eerste sponsor die Williams verliest. Zo pikte McLaren bijvoorbeeld al Unilever in van Williams in 2019.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.