Sinds de invoering van de hybride-motor klagen fans over het povere geluid van de Formule 1-auto’s.

Ondergetekende kon het zelf ervaren tijdens de Grands Prix van België waar de -toenmalige- GP2-auto’s veel luidruchtiger en gaver waren, dan de zogeheten ‘koningsklasse‘.

Toch zijn er mensen die zich verbazen over de onvrede. Mensen zoals Pierre Dupasquier,voormalig directeur bij Michelin.

De man vind zelfs dat het alleen maar verwarrend zou zijn voor jonge fans als de auto’s ‘opeens’ meer lawaai zouden maken. Jongeren zijn gewend geraakt aan hun gameconsoles en de Renault Zoé van hun moeder die met 80 km/u rijdt, zo begint Dupasquier.

Tegelijkertijd hebben ze al lang geaccepteerd dat de auto’s in de formule 1 geen lawaai maken, simpelweg omdat ze in het dagelijkse leven ook geen lawaai van auto’s meer af horen komen. Kijk maar naar hybride auto’s.

Maar dan kijken we naar de Formule E, die weliswaar ‘topnotch’ zijn qua technologie, maar het gebrek aan geluid bij de Formule E weerhoudt racefans om deze klasse serieus te volgen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!