Het is inmiddels een leuk afsluiter van het [Europese] raceseizoen. Een evenement waarin diverse autocoureurs uit verschillende van autosport het tegen elkaar opnemen. De Race of Champions.

Sebastian Vettel won het individuele toernooi waarbij hij (gapende) David Coulthard afloste als kampioen, maar de Duitser moest de Nations Cup aan Engeland laten.

Het oude Olympische stadion in Londen was dit weekend het toneel van de Race of Champions. Per land waren er twee coureurs genomineerd om het op een (erg) kort circuit tegen elkaar te strijden.

Onder de deelnemers onder andere Sebastian Vettel, Nico Hulkenberg, David Coulthard, Felipe Massa, Jenson Button en Tom Kristensen. Wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton was er niet bij, evenals het toptalent Max Verstappen.
In duels in onder andere KTM X-Bows en Nascar-autos, reden de coureurs hun rondjes over een Mickey Mouse-baantje.

Sebastian Vettel was dus de snelste. Won hij in het verleden liefst zeven maal de landentitel met Michael Schumacher als teamgenoot, nu waren het de Britten Andy Priaulx en Jason Plato die de meeste punten voor hun natie bij elkaar reden. Vettel was blij met de overwinning, maar beaamde tegenover de media dat het wel ‘vreemd’ aanvoelde om zonder de “Rekordmeister” aan de RoC mee te doen.

Susie Wolff had de eer om als eerste vrouw mee te doe naan de RoC, terwijl ze eind dit jaar stopt met de autosport.

Ook verschenen op de blog van de auteur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!