Robert Kubica is vol vertrouwen, de Pool zegt volledig klaar te zijn voor een terugkeer in de Formule 1.

Ik ben vol vertrouwen, ik weet zeker dat ik de Formule 1 aan kan, zo verteld Kubica na zijn test. Als dit naar een volgende stap leidt beschouw ik dit als een goede eerste schooldag. Als deze dag niet tot een volgende stap leidt, zou ik wel teleurgesteld zijn.

Ik ben fitter dan ooit, de motivatie is er. Het lichaam is goed genoeg. Sommige mensen denken dat ik met een hand rijdt, dat is absoluut niet waar. Ik heb wel kleine beperkingen maar die kan ik compenseren. Ik heb fysiek heel hard gewerkt om terug te komen, ik heb dat denk ik goed gedaan.

Of ik in 2018 terug keer? Ik weet het niet. Ik doe mijn stinkende best en wil alle kansen aanpakken. Ik geef alles en merk dat ik me steeds op mijn gemak voel in een Formule 1-auto. Dat geeft veel vertrouwen. Kijk toen ik zeven jaar geleden reed was alles anders, toen had ik meer vertrouwen. Maar dat lijkt me ook logisch als je nu voor het eerst in een nieuwe auto stapt. Het is naar mijn mening een kwestie van tijd, als je ziet waar ik twaalf maanden geleden stond. Ik heb enorme stappen gemaakt, daar ben ik trots op.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter