Wie deze middag naar de voorbeschouwing op de BBC keek hoorde Martin Brundle tijdens zijn grid walk klagen over het gebrek aan rijders. Dat kwam omdat ze er allemaal voor kozen om in de pitbox te blijven. Dat had niets te maken met de woestijnhitte, maar met het feit dat hun fysiotherapeuten geen gridpasje krijgen dit seizoen.

Fysio’s kregen tot voor kort een gridpas via Bernie Ecclestone’s mensen, maar die vond dat er de voorbije seizoenen teveel mensen op de grid rondliepen. Dat maakt het allemaal minder exclusief voor de high society die traditioneel de wagens en piloten van dichtbij komen bewonderen.

Volgens Ecclestone moeten de teams de fysio’s van de rijders maar van pasjes voorzien. Dat vormt een probleem omdat elk team maar een beperkt aantal pasjes heeft. Gevolg van deze bizarre ruzie: de fysiotherapeuten mochten vandaag de grid niet op.

De rijders besloten daarom om na de installatieronde de grid te verlaten en zich op de race voor te bereiden vanuit hun pitbox. Gevolg daarvan: Klagende tv-reporters en hard zoekende wereldsterren. De rijders blijven de grid walks boycotten zolang hun fysio’s geen toegang krijgen tot de grid.

Volgens hen is de last minute begeleiding van hun therapeut zeer belangrijk om goed voorbereid aan de race te kunnen starten.

By peter