Daniel Ricciardo heeft de nieuwe bolide van Scuderia Toro Rosso al mogen bewonderen. De Australiër was zo vriendelijk zijn ervaringen te delen met ons als F1 liefhebbers.

De STR8 ziet er heel anders uit in vergelijking met zijn voorganger, vertelt Ricciardo. Doordat er weinig veranderingen hebben plaatsgevonden in het reglement voor 2013 ging men er vanuit dat de meeste bolides voor 2013 nagenoeg identiek zouden zijn aan de wagens van 2012. Bij Toro Rosso is dit dus niet het geval als we Ricciardo mogen geloven.

Ik kan je vertellen dat ik de STR8 al heb gezien. Als je goed naar de auto kijkt dan kun je zien dat hij heel anders is als de STR7. Ricciardo is ervan overtuigd dat de STR8 een stuk beter is als zijn voorganger. De auto voor 2013 is geen simpele evolutie van zijn voorganger.

Ik denk dat deze auto beter is dan de auto waar ik in 2012 mee reed, vervolgt de 23-jarige coureur die aan zijn tweede seizoen bij Toro Rosso gaat beginnen. In elk geval is het geen exacte kopie van zijn voorganger.

Over zijn persoonlijke doelen had Ricciardo ook nog wat te vertellen. Ik moet in 2013 ambitieuzer aan de start verschijnen. En ambitieus is Ricciardo zeker! Ik wil proberen een podiumplek in de wacht te slepen en ik zal er alles aan doen om dat te verwezenlijken.