Daniel Ricciardo zou te horen gekregen dat hij een paar kilootjes moet afvallen voor aanvang van het nieuwe seizoen.

Er is al drie kilo af sinds eind vorig jaar, nog twee te gaan, aldus de Australiër tegenover Motorsport. Red Bull lijkt dit jaar moeite te hebben de nieuwe auto aan het minimumgewicht te laten komen, dus Daniel moet op deze manier meehelpen.

Het is eerder voorgevallen dat coureurs moesten afvallen, namelijk in 2014.

Dat was het eerste jaar dat er met de 1.6-liter V6 turbo werd gereden en om het mindere vermogen te compenseren, mochten de wagens lichter worden. De limiet lag echter zo laag, dat veel coureurs flink moesten afvallen.

Iets te fanatiek wellicht (Sutil ging onderuit en volgens de geruchten zou ook Vergne zijn flauwgevallen) en daarom werd het minimum wagengewicht vorig jaar met tien kilo opgehoogd tot 701 kilo.

Maar Red Bull heeft daarnaast andere zorgen, en wel haar zusterteam Toro Rosso.

Het talentvolle duo Verstappen en Sainz beschikt aankomend seizoen over een enigszins gedateerd, maar nog altijd redelijke Ferrari-motor, daar waar Red Bull noodgedwongen nog een seizoen aan de gang moet met het gebrekkige Renault-blok.

Bij Red Bull wordt er al ernstig rekening mee dat ze in het beginfase van het seizoen door het ‘B-team’ zoek worden gereden. Maar misschien als Daniel zijn snor eraf scheert, dat dat scheelt in gewicht?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!