Daniel Ricciardo zal in Silverstone zijn debuut maken als coureur voor HRT. Volgens de laatste berichten zal hij het stoeltje overnemen van Narain Karthikeyan.

Het 21-jarige Australische talent was tot nu toe derde coureur bij Red Bull’s juniorteam Toro Rosso, waar hij tijdens de testen en de trainingen meerdere malen hoge ogen gooide met snelle indrukwekkende rondetijden.

Speculaties over zijn debuut in 2012 waren al in volle gang, gevoed door Helmut Marko van Red Bull, die zijn charme voor de coureur niet onder stoelen of banken steekt. Naar verluidt zal Jaime Alguersuari of Sebastien Buemi volgend jaar plaats moeten maken voor de nieuwe belofte. Beide heren kregen dan ook de opdracht dit jaar het beste beentje voor te zetten, om een stoeltje voor volgend jaar veilig te stellen.

Nu kan Ricciardo dus alvast wennen aan de Formule1 en mag hij zich vanaf Silverstone meten met oud Toro Rosso coureur Vitantonio Liuzzi. Er bestaat wel een kans dat Narain Karthikeyan de HRT in India mag besturen, al moet het team dit nog bevestigen.

In de simulator en tijdens de trainingen zijn z’n resultaten erg goed, maar we moeten nu gaan bekijken wat hij in een race kan, aldus Helmut Marko.

Wie moet er plaats maken voor Ricciardo?? Alguersuari of Buemi?? Vertel het ons op het forum van ‘de Pits’.