een dolblije Daniel Ricciardo na de winst in Sjanghai

In een interview in een Australisch televisieprogramma heeft Daniel Riccardo stevige uitspraken gedaan over zijn toekomst. Zijn contract bij Red Bull Racing loopt af eind dit jaar.

Hij zei dat Red Bull races moet blijven winnen om hem te behouden voor 2019. Het lijkt er sterk op dat hij zowel kijkt naar Mercedes, voor het stoeltje van Bottas dat vrijkomt als diens contract niet wordt verlengd eind van het jaar als ook naar Ferrari, waar Kimi Räikkönens stoeltje vrij kan komen in november.

De knappe teamprestatie van afgelopen zondag die Ricciardo aan de overwinning hielp zou toch aanleiding moeten zijn voor vertrouwen en een beetje betijen van de situatie rondom zijn contractverlenging zou je zeggen. Maar niets van dat al:

Ik wil absoluut in de beste auto zitten zo zei hij op de Australische televisie in The Project van Channel 10..

Ik denk dat ik dit weekend wel bewezen heb dat ik de kansen die ik krijg ook pak. Ik kan met die druk en intensiteit omgaan…

en:

Als we er nog een paar kunnen winnen met Red Bull, ja dan wordt het wel weer heel aantrekkelijk natuurlijk.

Daniel Ricciardo gaat verder: Vanaf het begin van het seizoen heb ik het gezegd: Winnen helpt echt wel. We doen niet mee om om de zesde plaats te vechten, dan weet ik wel wat beters…

Ricciardo lijkt zijn status als eerste rijder te willen herstellen door hard ball te spelen en Red Bull onder druk te zetten. Dat is wel de manier waarop de fans het graag zien.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.