Renault was tijdens de eerste sessies niet zo dominant als in Melbourne, Giancarlo Fisichella eindigde de dag als zesde en Fernando Alonso als negende. Toch zijn ze voorzichtig optimistisch over de rest van het weekend.

“De wagen was vanaf de eerste lap snel,” Zei Fisichella. “Maar toen kwam er veel overstuur waardoor het moeilijk was om consistente tijden neer te zetten tijdens de runs. Beide bandentypes leken zo goed als hetzelfde waardoor we onze data voorzichtig zullen moeten analyseren om de juiste keuze te maken. Er is nog wel wat werk morgen om de juiste setup voor de race te vinden, maar onze prestaties zijn goed.”

“Op vrijdag doe je maar een ding,” Volgens Fernando Alonso. “En dat is de juiste band kiezen. Beide banden waren consistent en zijn goed dus zal de keuze niet gemakkelijk zijn. De wagen was vrij nerveus, maar de hoeveelheid grip was vandaag vrij laag op het circuit.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter