Patrick Faure, directeur van Renault Sport, heeft toegegeven dat het team een fout maakte door Villeneuve te contracteren voor de laatste 3 races van het seizoen. Hij zei dat zowel hij als teambaas Flavio Briatore hadden moeten inzien dat Villeneuve meer tijd nodig zou hebben om terug op dreef te raken na een jaar aan de kant te hebben gestaan. Villeneuve scoorde geen enkel punt tijdens die 3 races, maar bleef in de kwalificatie dicht in de buurt van Alonso.

“Ik denk dat we een fout hebben gemaakt, en dat moeten we toegeven. Briatore en ik hebben de gevolgen van 10 maanden inactiviteit onderschat – zelfs voor een wereldkampioen. Het was onrealistisch om te verwachten dat hij direct vooraan zou meestrijden.

F1 is in dit seizoen ook veel veranderd. Het is een stuk sneller geworden, de rijders krijgen te maken met meer G-krachten. 10 maanden afwezigheid maakten het voor hem zeer moeilijk. Het was zeker geen succes.

De aanpassing om terug te racen was niet het probleem denk ik, hij moet echter nog naar de topvorm zoeken. Jacques zal de eerste zijn om dit te bevestigen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter