Na Rome vorig weekend is op 15 mei Istanbul aan de beurt. Op die dag zal Fernando Alonso door de Turkse straten enkele demorondjes rijden. De bedoeling is om het Turkse publiek warm te krijgen voor de Formule 1, die op 21 augustus voor de allereeste keer de Grand Prix van Turkije zal rijden. De plaats wordt het Sultanahmed hippodrome, en de toegang is net als in Rome gratis voor iedereen. Eerst komen enkele historische racewagens langs, gevolgd door Fernando Alonso in zijn Renault R25 en samen zullen ze tien ronden afleggen.

Ibrahim Aybar, de Uitvoerend Directeur van Renault MAIS, is erg opgetogen met de komst van Renault naar Turkije�s grootste stad: “De interesse in Formule 1 groeit nu elke dag in Turkije. Ik zou graag de gouverneur en de burgemeester van Istanbul bedanken om ons deze mogelijkheid te geven, drie maanden voorafgaande de Turkse Grand Prix, om het Turkse volk warm te krijgen voor dit spektakel. De Roadshow is een bewijs hoe veel wij en het Renault F1 Team voor het publiek proberen te doen, en om hen deze interssante sport van dichtbij te laten meemaken. Ik hoop dat het publiek dan ook massaal zal verschijnen om die ervaring met ons te delen.”

Ook Fernando Alonso is er tevreden over. “Ik ben blij dat we dit seizoen naar Turkije gaan voor een nieuwe race. Ik ken Istanbul niet maar ik kijk er al naar uit om naar ginder te gaan, en ik ben blij om met mijn wagen door deze historische stad te mogen rijden! De Renault Roadshow in Madrid twee jaar geleden was een onvergetelijk moment voor me, en ik ben er zeker van dat dit ook het geval zal zijn in Istanbul. Ik kijk er al naar uit om de Turkse fans te ontmoeten en in een evenement als dit komen ze van dichtbij in contact met de Formule 1. Zo kunnen we echt de spanning van deze schitterende sport met hen delen.”

Eerstvolgende afspraak met Renault is op zondag 1 mei op het circuit van Zolder, twee weken later volgt Istanbul.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter