Renault heeft vandaag om 16:30 de R30 gepresenteerd in de pitsstraat van het circuit Ricardo Tormo in Valencia. Het team toonde Robert Kubica en Vitaly Petrov als racecoureurs. Ho Pin Tung is aangesteld als test – en reservecoureur en Jerome D’Ambrosio als testcoureur.

Petrov zal de eerste Rus in de Formule 1 worden. De 26-jarige coureur die naar verluidt 15 miljoen Dollar aan sponsorgeld meeneemt werd vorige jaar vice-kampioen in de GP2-series. In deze zelfde GP2-series zal Renault DAMS omdopen als junior-team en zullen Tung en D’Ambrosio aangesteld worden als racecoureurs.

Opvallend is deze beslissing niet, zowel DAMS als Tung als D’Ambrosio hebben sterke banden met Genii Capital, de investeerder die eind vorig jaar een deel van de Renault F1 kocht. Genii Capital zorgde ervoor dat Renault zich niet terug trok uit de Formule 1 zoals Toyota en BMW dat wel deden.

De Renault R30 toont een auto met het kleurendesign zoals het team dit ook in de jaren’80 had. Dit komt voornamelijk door het verdwijnen van hoofdsponsor ING.

Met de R30 hoopt Renault alle ellende van vorig jaar achter zich te laten. De auto lijkt vooral een doorontwikkeling op de R29. De voorkant van de auto is wat ronder afgewerkt en het team heeft nu ook een zogenaamde “shark-vin” op het body-work gemonteerd.

By peter