Red Bull en Toro Rosso krijgen op vrijdag voor de Grand-Prix van Canada een verbeterde motor. Renault heeft de problemen aangepast waarmee het dit seizoen eerder kampte, volgens Renault moet deze nu tot het verleden behoren.

De vraag blijft of Red Bull en Toro Rosso met de Monaco-motor zullen rijden of dat er een vijfde krachtbron wordt ingezet. Deze vijfde krachtbron zal een gridpenaly van tien plaatsen kosten. Op vrijdag rijden beide teams met de Monaco-motoren, na de twee vrije trainingen zal men een beslissing nemen.

We hebben één groot probleem gehad dat de ontwikkeling van de prestatie van de motor heeft tegengehouden en dat moesten we eerst aanpakken, aldus Cyril Abiteboul, hoofd autosport van Renault, tegen Motorsport.com. Helaas moeten we vanuit sportief oogpunt wel aan schadebeperking doen. Daarom moeten we misschien berekenend te werk gaan en de vijfde motor alvast inzetten. Niet omdat we de vierde niet meer kunnen gebruiken, maar zodat we dan ook de vijfde tot onze beschikking hebben. Als je zo’n betrouwbaarheidscrisis hebt als wij sinds het begin van het seizoen, dan richt je je nergens anders op. Dus het ontwikkelen van de prestaties van de motor is wat uitgesteld. Helaas zijn de vermogensupgrades dus uitgesteld van net voor, naar net na de zomerstop.

Concreet zal dit beteken dat Renault en Toro Rosso voor de Grand-Prix van België een verbeterde motor krijgen met meer vermogen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter