Renault levert sinds dit seizoen motoren voor Red Bull Racing en McLaren. Maar de twee concurrerende teams zullen niet al teveel te vrezen hebben van Renaults fabrieksteam, zo zegt Renault’s topman Cyril Abiteboul.

Hoewel, we zagen in Australië dat Renault en McLaren toch aardig bij elkaar in de buurt bleven. Fernando Alonso reed uiteindelijk naar een nette P5 en was zeer tevreden. Hulkenberg zorgde met een P7 voor het beste resultaat voor de Fransen, waar Sainz achter Stoffel Vandoorne het laatste puntje pakte.

Cyril Abiteboul probeert zijn team in een underdogpositie te schuiven, om zo de verwachtingen te temperen. Maar Abiteboul heeft het over het chassis. McLaren en vooral Red Bull zijn veel meer ervaren op dat gebied.

Renault daartegen rijdt pas sinds 2017 met een eigen ontwerp. De auto van 2016 was feitelijk een Lotus-chassis.

Daarnaast moeten de Fransen ook nog tijd en geld vrijmaken om aan de motor te werken en de woorden van Abiteboul laten zich verklaren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.