De laatste weken ging het er fel aan toe tussen Red Bull en haar motorenleverancier Renault. Vooral het feit dat de Fransen stappen achteruit hadden gemaakt na de winter, zette veel kwaad bloed bij het Oostenrijks-Britse team.

Dat ging zover dat het gerucht opdook dat Red Bull eigenaar Dieter Mateschitz zijn interesse in de sport aan het verliezen was en daarom zelfs een vertrek uit de Formule 1 zou overwegen.

Intussen beet Renault ook van zich af en liet de directie Cyril Abiteboul vertellen dat Red Bull haar verhaal op een zeer eenzijdige wijze aan het ventileren is, en de problemen met haar chassis afschuift op Renault. Maar het hielp bijvoorbeeld niet dat Max Verstappen in zijn debuutrace de STR10 aan de kant moest zetten. Al bleef het later om een defecte bougie te gaan. Iets wat iedereen had kunnen overkomen?

Horner en Renault zijn nu afgekoeld. De teambaas is nu van mening dat de FIA niet zomaar met maatregelen met komen om een dominant team af te remmen. De Brit erkende dat Mercedes gewoon een goed pakket heeft, al zijn de zilverpijlen niet onfeilbaar gebleken.

Renault daartegen zal zich nu concentreren op het verbeteren van de krachtbron, maar heeft ook een vervelende boodschap voor Red Bull. Na vier kampioenschappen op rij zal Red Bull een flinke stap achteruit moeten accepteren. Zelfs een overwinning zoals vorig jaar zal er niet meer in zitten.

Toen kon Daniel Ricciardo nog drie races winnen omdat Mercedes haar zaakjes niet op orde had. Die rol lijkt nu te zijn overgenomen door Ferrari, waar hun voormalige sterrijder naartoe verhuisde.

Het is nu niet meer puur de krachtbron, maar ook de auto en coureurs., aldus Abiteboul.