Volgens Lotus eigenaar Gerard Lopez is hij zo goed als rond met Renault. Dit heeft de Luxemburger aan Sky Sports F1 laten weten. Volgens Lopez voert Renault nu nog gesprekken met de FOM, daarna kan de deal worden gepresenteerd. Aangenomen wordt dat de overname in Abu Dhabi, of vlak daarna, zal worden aangekondigd.

Volgens Lopez blijft hij minderheidsaandeelhouder van het team. Volgens geruchten zou het aandeel van Lopez na de overeenkomst met Renault 15% bedragen. Renault zou op haar beurt 65% van het team kopen.

De discussie tussen de FOM en Renault zal zeer waarschijnlijk gaan over de “historische uitkering” waarop Renault recht zegt te hebben. Ferrari, McLaren, Williams, Mercedes en Red Bull ontvangen allen een historische uitkering die wel in hoogte verschilt. Renault zegt vanwege haar successen in de jaren ’80, ’90, en de jaren ’00 ook recht te hebben op deze betalingen.

Ondertussen wordt ook Mike Gascoyne met Renault in verband gebracht. De ex-ontwerper van McLaren, Tyrrell, Jordan, Toyota en Caterham was eerder werkzaam bij Renault. Gascyone vertrok eind 2003, net voordat Renault aan haar grote successen begon met Fernando Alonso, naar Toyota.

Gascoyne werd door velen gezien als een van de grote mannen achter het succes van Renault. Bij Totoya en Caterham verdiende Gascoyne miljoenen maar bleven successen uit. Gascoyne werkt nu aan de ontwerpen van jachten en verhuurd zich op consultancy-basis aan autosport-teams.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter