Het Formule 1 seizoen heeft dan misschien wel een pauze ingelast, maar veel rust voor de teams is er niet.
Bij Renault zijn ze ondertussen druk bezig met de wagen voor het volgende seizoen, de R24.
Het Franse merk is ervan overtuigd de R24 een serieuze verbetering zal zijn ten opzichte van de R23.

Volgend jaar zal het R24 chassis ingezet worden, maar het werk zou al ver gevorderd zijn, men spreekt dat een 1/2 schaalmodel al intensief getest is in de windtunnel en dat er nog meer testen zullen volgen.

Mike Gascoyne:

“De R23 is op a�rodynamisch vlak al zeer effici�nt.
Met de R24 hopen we nog een stap verder te kunnen zetten, de data die we nu al hebben vergaard ziet er veelbelovend uit en we hebben nog zes maand om aan het project te werken.
Op dit moment werken we aan kruissnelheid verder.

Tim Densham spendeerde in 2002 heel wat werk aan de R23, die hij dit seizoen nog verder ontwikkeld heeft.
Mark Smith begon terzelfder tijd aan de R24, dat werk is gestart in december, terwijl Mark de R24 ontwikkelt begint Tim aan de R25.”

Volgens Gascoyne werd de wagen in een donkere kleur gezet, zo zou men de schaduw beter kunnen zien, dat heeft als voordeel dat je mogelijke problemen in de windtunnel beter kan opsporen.
Op dit moment zou de wagen in het groen staan, dat is om mogelijke verwarring te voorkomen met de vorige wagens als het aankomt op het houden van wisselstukken in stock.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter