Renault heeft vandaag bekend gemaakt dat het een intentieverklaring heeft ondertekend om het Lotus F1 Team te kopen. Het merk heeft plannen om in 2016 terug te keren als volwaardig fabrieksteam in de F1 zoals het dat al eerder deed in de periodes 1977-1985 en 2002-2011. Deze bekendmaking komt niet onverwacht aangezien het team vandaag voor de Britse rechter moeten komen vanwege onbetaalde belastingschulden.

Het volledige statement is als volgt.

De Renault Group en Gravity Motorsports S.a.r.l, een filiaal van Genii Capital SA zijn verheugd om aan te kondigen dat er een ondertekening heeft plaatsgevonden ten aanzien van een mogelijke overname door Renault van een controlerend belang in het Lotus F1 Team Ltd.

De ondertekening van deze intentieverklaring markeert de eerste stap van Renault in de richting van een volwaardig Renault Formule 1 team voor het raceseizoen 2016, waardoor de 38-jarige inzet van het merk in ‘s werelds grootste autosport kampioenschap wordt verdergezet.

Renault Group en Gravity zullen in de komende samenwerken om de intentieverklaring uiteindelijk om te zetten in een definitieve transactie, mits aan alle voorwaarden wordt voldaan tussen hen en andere belanghebbenden.

Er zit dus eindelijk schot in de zaak Renault-Lotus. Verwacht verder vandaag meer nieuws over Lotus zodra de rechter zich gebogen heeft over de belastingschuld.

Bron plaatje: F1 Fanatic


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!