Dit zijn de woorden van Denis Chevrier, de manager van de motorafdeling van Renault. Volgens hem zijn ze geslaagd in hun betrouwbaarheidsmissie voor het eerste deel van het seizoen en staan ze met pak en zak paraat voor de terugkeer naar Europa om er stevig in te vliegen. De betrouwbaarheid van de Renaults stond zeker op punt. Geen enkele wagen viel ooit uit en de rijders hebben in alle drie de GP�s punten kunnen scoren. Enkel Ferrari deed beter, vandaar ook dat de Scuderia het constructeurkampioenschap leidt, voor het Franse merk.

“Om eerlijk te zijn, denk ik dat het hele team tevreden is met de plaats waar we nu in het kampioenschap staan. Alhoewel we weten dat we beter hadden kunnen presteren in de individuele races. Maar als je het globale beeld bekijkt, mogen we echt niet klagen,” vertelde Chevrier over de tevredenheid van het team. “Technisch gezien hebben we hoe dan ook geen enkel probleem gekend, buiten dan Jarno�s geblokkeerde brandstofinjector deze vrijdag.”

Renaults doel in het eerste seizoensdeel was om betrouwbaar te zijn, zeker in het kader van de nieuwe motorregel. En daarbij wilde het Franse team zo veel mogelijk punten scoren, wat hen aardig gelukt is.

“Ons doel voor de eerst drie races was een goede betrouwbaarheid te garanderen en punten te scoren. En dit doel hebben we bereikt, waarbij we onze 100% puntenscorend tempo hebben kunnen aanhouden met een nieuwe dubbele punten finish in Bahrein. Terugkeren naar Europa met een tweede plaats in het constructeurkampioenschap is een mooie uitgangspositie waarop we verder zullen bouwen.”

Zoals de meeste F1-wagens, zal ook de R24 enkele evoluties ondergaan samen met de overstap naar Europa. Zo staat er een motorevolutie op het programma die de RS24 wat meer vermogen moet geven zonder de goede betrouwbaarheid in het gedrang te brengen.

“Ons doel in het begin van het jaar was duidelijk. Eerst moesten we een betrouwbare wagen maken en dan pas beginnen evoluties te introduceren die de prestaties bevorderen, zonder de betrouwbaarheid te compromitteren. We hebben evoluties gepland voor Imola and alle redenen zijn er om te geloven dat we de komende races zullen verbeteren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter